08.12.2022

BOŽIĆ I PRODAJA NEKRETNINA

Trebate li urediti svoju kuću za Božić kao i obično kada prodajete ili ne?
Odgovor na to zapravo ovisi o tome što za vas znači normalno uređenje kuće!
Općenito govoreći, preporučujemo da ako ukrašavate svoju kuću za božićno razdoblje dok se aktivno bavite prodajom, to učinite na suptilan način.
Božić je doba godine kada u našim kućama često ima više stvari nego u drugim godišnjim dobima i stoga je dobro pobrinuti se da svoju nekretninu ne prezentirate na način da izgleda pretrpano jer i dalje morate potencijalnim kupcima moći pokazati pozitivne prednosti vaše nekretnine, a da pritom božićni ukrasi ne “zaguše” prostor.

Minimalističko uređenje doista je najbolja strategija kada je riječ o božićnim ukrasima. Pokušajte se voditi mišlju da 'manje je više'. Držite se dvojne palete boja kada su u pitanju stvari poput šljokica i kuglica, idealno u bojama koje nadopunjuju vaše ukrase. Izbjegavajte vješanje ukrasa sa stropova – sve što čini vaše stropove nižima učinit će sobu manjomm također i vanjske dekoracije bitrebala biti ukusne i umjerene.

Neka samostojeći ukrasi poput božične jelke budu u mjerilu s vašim prostorom, te pripazite da ne dominiraju unutar prostora.
Kupaci  još uvijek moraju biti u mogućnosti vizualizirati sebe kako žive u vašoj nekretnine pa im nemojte odvlačiti pažnju ogromnim stablom koje  zasjenjuje sve ostalo. Ako je vaša božićna jelka prevelika, učinit će vašu sobu manjom, a to nikad nije dobro.

Naši su domovi, neizbježno, popunjeni  dodatnim stvarima tijekom Božića. To može biti dodatni namještaj za smještaj više gostiju ili pokloni te dodatna hrana i piće. Sve to zauzima prostor u kući i može učiniti da vaše mjesto izgleda pretrpano i užurbano. Pokušajte stvari kao što su vrećice s darovima i dodatne zalihe hrane držati izvan vidokruga u trenutku rezgleda potencijalnog kupca vaše nekretnine.

Vrijeme oko Božića možda ne predstavlja najveći broj kupaca, ali oni koji traže obično su visoko motivirani i češće se odlučuju na kupovinu do kraja tekuće godine.

Božić vam omogućuje da svoju nekretninu predstavite na način koji će je učiniti ugodnom i privlačnom. Vilinska svjetla mogu osvijetliti mračne kutove i stvoriti malo sjaja, a ukusni božični ukrasi mogu stvoriti  gostoljubljivo okruženja. Ako možete stvoriti atmosferu u kojoj će vaš potencijalni kupac zamisliti da Božić provede u vašem domu, to može biti sjajno vrijeme za prodaju.